Hey daar, stralende vrouw!

Te midden van al het nieuws en de negativiteit die onze wereld lijkt te omringen, wil ik het hebben over iets dat net zo reëel is: jouw schoonheid, kracht en liefde. Het zit diep in jou, soms bedekt door ervaringen, trauma’s of de littekens van mensen die je pijn hebben gedaan. Misschien heb je je hart wat afgesloten om jezelf te beschermen, om niet opnieuw die kwetsbaarheid te voelen. Het leven heeft zijn sporen nagelaten, nietwaar?

Maar ik ben hier voor jou. Ik ben hier om samen die reis te maken, om dat vuur in jou weer te laten branden. Hier is een veilige haven, waar alles mag zijn zoals het is, zowel de lichtpuntjes als de schaduwkanten. Stap voor stap gaan we samen op weg naar meer voelen, naar voorzichtig positief denken dat er een andere weg is…

Want laten we eerlijk zijn, het leven draait niet om continue op de automatische piloot te staan of om constant te vechten. Het gaat om genieten, om de rijkdom van ervaringen, en dat is precies wat wij gaan bereiken!

Ooit was ik waar jij nu bent. Mijn gedachten konden niet stoppen, ik zat vast in eindeloze cycli van zorgen. Mijn hart had ik begraven onder lagen van bescherming, uit angst voor meer pijn. Ik liet me leiden door angst en negativiteit, altijd voorbereid op het ergste. Het loslaten van die controle was een zware opgave. Ik wilde alles uitgedacht hebben, zodat ik kon geloven dat ik de touwtjes in handen had. De vrolijke, spontane Maike werd steeds meer ingeperkt, tot ik nog slechts een gestreste schim was van mezelf.

Maar langzaam, stukje bij beetje, begon ik de regie over mijn leven terug te pakken. Ik leerde hoe mijn gedachten mijn zelfbeeld vormden, en ik begon die negativiteit om te buigen. En raad eens? Langzaam maar zeker begon ik mijn eigen schoonheid en waarde te zien. Mijn zelfvertrouwen groeide en ik durfde stappen te zetten buiten mijn comfortzone. Laag voor laag leerde ik dat het oké was om te voelen, om echt te ervaren. Ik begon te luisteren naar mijn hart, naar mijn intuïtie. En zo ontdekte ik wat me écht gelukkig maakte.

Ik nam afscheid van dingen die me niet meer dienden, ook al was dat soms ontzettend moeilijk. Als geboren pleaser was dat een hele ommezwaai, maar het opende de deur naar een wereld waarin ik kon ontdekken wie ik werkelijk was.

En nu? Nu groei ik elke dag. Ik ervaar vrijheid in alles wat ik doe. Elke ochtend gun ik mezelf een uurtje, nadat Nel naar school is, om rustig te genieten van een heerlijke kop koffie. Mijn werk voelt niet meer als werken, en ik kan rustig aan de schoolpoort staan en een gezonde maaltijd op tafel zetten.

Ik deel mijn oprechte mening, mijn gevoelens, mijn waarheid, en daardoor trek ik mensen aan die écht bij me passen. Ik voel me geliefd, gerespecteerd. Doordat ik duidelijke doelen heb, kan ik makkelijker mijn grenzen stellen. Ik zeg ‘nee’ tegen dingen die niet bij mijn waarden passen, en zo heb ik meer tijd en energie voor de dingen die er écht toe doen.

Elk stapje dat ik zet, vergroot mijn vertrouwen in mezelf. Ik weet dat ik mezelf kan opvangen als ik val, dat ik voor mezelf kan opkomen. En dat is een bevrijdend gevoel. Want als je je veilig voelt, hoef je niet langer te luisteren naar die stemmetjes van twijfel, naar die angsten. Dan kun je gewoon genieten van het moment.

En dat is waar ik nu ben. Een plek waar ik weet dat ik zal blijven leren, dat ik fouten zal maken en ervan zal groeien. Dat ik niet alleen ben, dat ik om hulp kan vragen aan de prachtige mensen om me heen.

En dat verdien jij ook. Jij, die al zoveel moed heeft getoond in het leven. Die heeft geleerd en zichzelf heeft heruitgevonden. Ik zie jou, ik erken jouw pad.

Pijn en moeilijkheden zullen we niet kunnen vermijden, dat is het leven. Maar wat als we ervoor kiezen om te leven in geluk? Om vrijheid en rust te ervaren? Om te doen waar we van houden, zodat we elke dag met een glimlach kunnen beginnen?

Stel je voor dat we ons verleden achter ons laten en ons richten op het hier en nu, op alles wat mogelijk is. Want op dit moment, terwijl je dit leest, hebben we het leven gekregen. En dat is een kostbaar geschenk.

Dus lieve vrouw, kom met mij mee op deze reis. Laten we stralen, anderen inspireren om hetzelfde te doen. Want wat als jij gelukkig bent? Dan stralen je kinderen, je partner, je omgeving. Laten we kiezen voor onszelf, voor ons eigen geluk, en stap voor stap die liefde, kracht en schoonheid weer helemaal omarmen.

Ben je klaar om in alle rust te genieten van het leven, met een glimlach naar wat komen gaat? Laten we dan even bellen. Geheel vrijblijvend en gratis!

Ik sta klaar om je met open armen te ontvangen, om samen op pad te gaan naar jouw stralende zelf.

Veel liefs
Maike

P.S.: meer ontdekken over eigenheid? Luister dan zeker ook naar deze podcastaflevering