Als ervaren integratieve zelfzorg therapeute kom ik dagelijks in contact met mensen die op zoek zijn naar een diepere verbinding met zichzelf en het vervullen van hun innerlijke verlangens. In deze blog nodig ik je uit om even stil te staan bij enkele belangrijke vragen. Jouw antwoorden kunnen de sleutel zijn tot een leven vol voldoening, plezier en rust.

Wat wil je?

Hoe wil jij door het leven gaan?

Het is essentieel om jezelf deze vraag te stellen. Hoe zie jij jouw ideale leven voor je? Wat zijn de dromen en doelen die je nastreeft? Door bewust na te denken over deze vragen, leg je de basis voor een gericht pad naar zelfverwezenlijking.

Wat wil jij eind 2024 ervaren hebben?

Denk eens na over waar je over een jaar wilt staan. Welke veranderingen wil je zien in jezelf, je relaties, en je algemene welzijn? Het stellen van concrete doelen geeft richting aan je persoonlijke groei.

Karakter?

Wat zijn jouw positieve karaktereigenschappen?

Schrijf vijf van jouw positieve eigenschappen op. Deze eigenschappen vormen de bouwstenen van je persoonlijkheid en kunnen als krachtige tools dienen in je streven naar zelfzorg en welzijn.

Wat stroomt er?

Waar ben je van nature goed in? Waarvoor komen mensen bij jou aankloppen?

Denk na over je natuurlijke gaven en talenten. Waar blink je in uit? Mensen komen vaak naar jou toe voor specifieke redenen. Door te begrijpen wat je natuurlijke gaven zijn, kun je deze gericht inzetten voor jezelf en anderen.

Passies?

Waar houd of geniet je van? Waardoor gaat jouw vlammetje branden?

Wat brengt jou vreugde en enthousiasme? Identificeer je passies en zorg ervoor dat deze een prominente plek krijgen in je dagelijks leven. Passies zijn de brandstof voor een vervuld bestaan.

Wees eerlijk

Hoe vaak zet je voorgaande zaken nu al in in je leven? Ben je daar tevreden over? Of net niet? Waarom?

Eerlijkheid tegenover jezelf is de sleutel tot groei. Beoordeel hoe vaak je de bovenstaande elementen in je leven integreert en overweeg of je tevreden bent met de huidige situatie. Als er ruimte is voor verbetering, wees dan mild voor jezelf en neem kleine stappen richting positieve verandering.

Belofte

Welke belofte maak jij nu aan jezelf voor het komende jaar? Hoe ga jij meer rust, plezier en voldoening ervaren?

Sluit af door een belofte aan jezelf te maken voor het komende jaar. Wat ga je concreet doen om meer rust, plezier en voldoening in je leven te brengen? Schrijf het op en maak er een commitment van.

Heb je behoefte aan begeleiding bij dit proces van zelfontdekking en zelfzorg? Stuur me gerust een mailtje en dan maak ik tijd voor een telefonische kennismaking met jou. Samen kunnen we werken aan jouw persoonlijke groei en welzijn.

Veel liefs,
Maike
Jouw Integratieve Zelfzorg Therapeute
[email protected]