Wil je meer dan de feestdagen overleven? 

Start jij graag stralend aan 2024 zodat jij eindelijk die goede voornemens waarmaakt, zonder halverwege op te geven? 

Claim dan hieronder je gratis zelfzorgcadeau! En ga aan de slag met en voor jezelf.

Hallo daar

Jep, de feestdagen komen er weer aan, en laten we eerlijk zijn, het is niet altijd een reis door een snoepjesbos. Sommigen van ons kijken er naar uit met sprankelende ogen, terwijl anderen zich afvragen of ze een maand lang in een kersttrui kunnen verdwijnen. Geen zorgen, ik ben hier om je te vertellen dat je niet de enige bent en dat er manieren zijn om te overleven met stijl. Dus, strop die mouwen op en laten we deze feestelijke chaos aanpakken!

Mentale voorbereiding:

Realistische verwachtingen? Natuurlijk, waarom niet?

Dus je wilt een kerst die rechtstreeks uit een film komt? Nou, hier is een idee: vergeet dat! Stel realistische verwachtingen. Denk je dat die kerstboom er perfect uit moet zien? Hier is een geheim: die boom heeft waarschijnlijk meer meegemaakt dan jij dit jaar. Kies voor gezelligheid boven perfectie!

Voorbeeld: Lisa, een moeder die dacht dat haar kerstboom altijd Instagramwaardig moest zijn, besloot dit jaar voor een ‘minimalistische chic’ look te gaan. Spoiler alert: haar kinderen vonden het geweldig.

Me-Time? Hell Yes!

Temidden van al die familieverplichtingen, vergeet niet af en toe wat tijd voor jezelf te claimen. Of het nu een ‘snel-die-chocolade-opeten-voordat-ze-het-zien’ moment is of een rustige wandeling om die tantes te ontwijken die altijd vragen of je nu nog steeds geen vriend hebt?! Je verdient het!

Voorbeeld: Sofie, die ontdekte dat ze zichzelf elk jaar verloor in de feestelijke drukte, besloot dit keer tijdens het kerstdiner stiekem haar favoriete boek te lezen. Niemand merkte het, maar zij had de tijd van haar leven.

Fysieke voorbereiding:

Voeding Bewustzijn – Ja, Ja, We Gaan Genieten!

Natuurlijk, we gaan ons tegoed doen aan al dat lekkers, maar laten we een deal sluiten: laten we ook wat groenten op ons bord leggen. Een beetje balans kan geen kwaad, toch?

Voorbeeld: Petra, die eerder altijd een wedstrijd maakte van wie het meeste kon eten tijdens het kerstdiner, ontdekte de geneugten van het bewust genieten van kleine porties. Mindful eten, noemen we dat.

Beweeg en Adem – Shake dat kerstbuikje!

Dus, het is koud buiten en de sportschool lijkt een andere dimensie. Geen zorgen! Zet wat kerstmuziek op en dans rond je woonkamer alsof niemand kijkt. Adem in, adem uit. Het is als een workout, maar dan leuk!

Voorbeeld: Anouk, die geen zin had om in de kou te rennen, ontdekte dat haar eigen woonkamer een prima dansvloer was. Wie had gedacht dat kerstliedjes zo’n goede cardio zouden zijn?

Omgaan met hoogoplopende Emoties:

Uitdrukken van Gevoelens – Schreeuw het uit!

Voel je je overweldigd door die kerstdrukte? Laat het eruit! Schreeuw in een kussen, huil een beetje in je kersttrui (je weet wel, die met de rendieren), en ga dan weer door met het versieren van die peperkoekmannen.

Voorbeeld: Sarah, die altijd het gevoel had dat alles perfect moest zijn, besloot dit jaar haar stress te uiten door te schreeuwen in een kussen i.p.v uit te vliegen tegen man of kinderen. Het werkte beter dan verwacht.

Creëer een Emotie Uitlaatklep – Schilderijtje hier, Gedichtje daar!

Dus je voelt een tsunami van emoties opkomen? Pak een penseel, een pot verf en laat het gaan. Of schrijf een gedicht over die ene oom die altijd grove opmerkingen maakt. Creativiteit is de ultieme uitlaatklep!

Voorbeeld: Eva ontdekte dat haar emotionele rollercoaster beter te berijden was met een schildersessie in de garage. Haar abstracte kerstlandschap was een meesterwerk van expressie.

Feestdagen, here we come! Laten we dit doen met een glimlach, een gezonde dosis zelfspot en een heleboel liefde. Jij hebt dit in de pocket, feestbeest!

P.S.: Wil je het nieuwe jaar stralend ingaan? Claim dan nu je gratis zelfzorgcadeau voor een sprankelende start van 2024! Klik hier om jouw cadeau te ontvangen.

Veel liefs,
Maike
Feestelijke Zelfzorgexpert